Kérdése van? Hívjon minket! +36209721025
+36204689423

Wizard Catmagnet mágneses harcsázó szerelék rögzítő adapter
Wizard Catmagnet mágneses harcsázó szerelék rögzítő adapter
13 990 Ft

Wizard Catmagnet mágneses harcsázó szerelék rögzítő adapter

Wizard Catmagnet mágneses harcsázó szerelék rögzítő adapter

CATMAGNET - Mágneses kioldóeszköz előfeszített horgászathoz

Magyar találmány, tervezte: Nieto Ramón.

Horgászeszköz, mely a ragadozó halas szakítós módszer kiváltására készült, mágneses kioldó szerkezettel.

Európában őshonos és a magyarországi vizek legnagyobbra növő ragadozója a szürkeharcsa, más néven lesőharcsa. Megfogása és partra terítése egy elég nehéz és összetett folyamat. Már a honfoglalás idején is születtek a harcsafogáshoz kifejlesztett eszközök itthon, mint például a kuttyogatófa. Ez egy régi magyar találmány, melynek segítségével a harcsa táplálkozásához hasonlító hangot tudunk kiadni kézzel. A kuttyogató működtetésekor a harcsák elindulnak a hang irányába és ezzel vonzzák magukhoz a horgászok a zsákmányukat. Ez az eszköz általában a csónakos harcsafogó módszereket gyarapítják, viszont számos más technika is rendelkezésre áll a harcsák megfogására.

Az egyik ilyen közkedvelt technika a szakítós más néven spanolós módszer. A módszer lényege, hogy a főzsinórunk végét, ahol a csali van, egy annál kisebb szakítószilárdságú zsinórral kikötjük egy adott tereptárgyhoz, ami lehet bokor, fa stb. A kapás pillanatában elszakad ez a zsinór és kezdődhet a fárasztás. A mágneses kioldóeszköz egy másik szemszögből közelíti meg ezt a harcsahorgászatban közkedvelt módszert. Egy forradalmian új megoldás, ami nem csupán a horgászoknak kedvez.

Az elavult eddigi megoldások sajnos számos zsinórmaradványt képeznek a vizeinkben. A meglévő szakítós módszereknél gyakran a vízben marad a szakításhoz alkalmazott damil, mely súlyos károkat okoz a környezetünknek. Erre a problémára is megoldást jelent ez az eszköz, mivel itt teljes mértékben megszabadulhatunk az egyszer használatos szakításhoz szükséges damiltól. A szerkezet lényege, hogy a kioldást két úszótestből álló szerkezet hozza létre mágnesek segítségével. Ennek köszönhetően, kapáskor kiold a szerkezet és megkezdődhet a fárasztás. A fogás végén egyszerűen csak újra össze kall pattintani és mehet tovább a horgászat.

A MÓDSZER

A szakítós más néven spanoplós módszer úgy működik, hogy a végszereléket, amely a főzsinór végén van, kikötözik a meghorgászni kívánt, felkutatott területen egy a főzsinór szakítószilárdágánál jóval kisebb szilárdságú damillal. Ez a terület lehet egy nádfal, bokor, fa töve, vagy egy bója, vagy akár egy vízfenéken elhelyezett nehezék, stb.. A horgászbotot, pedig a kikötéstől feszített állapotban a partra helyezik, amely lehet állítva (így a főzsinór végig a víz felett van előfeszítve), vagy fektetve (ekkor egy nehezebb súllyal rendelkező kapásjelzővel van előfeszítve).

Kapás esetén a szakítózsinór elszakad és megkezdődik a fárasztás. Ezzel a módszerrel nagyobb esély van a hal megakasztására, mert a végszerelék és a horgászbot között közvetlenebb kapcsolat lesz, mint az egyéb feszítésmentes úsztatós vagy fenekezős módszereknél.

A FELTÁRT PROBLÉMÁK

- Ez egy egyszer használatos módszer. Ha elszakad a damil, kötni kell egy újat. Sajnos többnyire nem is lehet megtalálni a szakadt zsinórvégeket és ezért a horgászat után a maradék zsinórt ott is hagyják a horgászok a vízben.
- A vízfenéken elhelyezett nehezékes szakítós módszernél a nehezék, ami általában egy tégla vagy térkő, kapás után a vízben marad. Ahány kapás annyi nehezéket visznek be és hagynak ott a horgászok.
- Ha a kapás és ennek következtében a szakítás a sötétben valósul meg, akkor az újrakötés nehézkesebb és több időt vesz igénybe, aminek következtében tovább zavarják a vizet és ennek hatására a halakat elijeszthetik.
- Problémát jelenthet ezen kívül az is, hogy a szakításhoz felhasznált damil idő előtt elszakadhat. Ez annak a következménye lehet, hogy a damil szakítószilárdága nem volt a megfelelő erősségű és a horgász kötheti újra a rendszert.
- Kapás után nehéz és időigényes visszakötni ugyanabba a pontba a szereléket.
- Ha a meghorgászni kívánt terület messzebb van, ami akár több mint 300 méter is lehet bent a vízben, tovább tetőzi a hibalehetőségeket. A csali bejuttatásakor zavarja a vizet és csökkenti a fogási esélyeket az újrakötéskor.

A MEGOLDÁS

A cél egy olyan horgászeszköz megalkotása volt, amelynek köszönhetően a szakítós módszernél alkalmazott egyszer használható damil kiváltható egy állandósított eszközzel.

A damil szakadását a mágneses tér megszakításával lett helyettesítve, melynek köszönhetően kapás után könnyedén újra összeállítható a horgászkészség.

Az alkatrészek pedig olyan polimer alapanyagokból állnak melyek lebegnek a víz tetején, ezáltal könnyedén megtalálható a kikötött elem.

A megoldás jellemzője, hogy a két elemen rögzített mágneseknek köszönhetően mágnesesen csatlakoznak egymáshoz, így feszítés hatására kiold a rendszer, megszűnik a mágneses tér. Az oldás után pedig könnyedén újra össze lehet illeszteni a rendszert, így folytatódhat tovább a horgászat.

13 990 Ft
Egységár: 13 990 Ft/db
Részletek

Adatok
Tipus
Wizard Catmagnet mágneses harcsázó szerelék rögzítő adapter
Gyártó
Energo Team
Cikkszám
79300-001
Hasonló termékek